Simulaatiojaos

Suomen Perinatologisen Seuran Simulaatiojaos

 

Suomen Perinatologinen seura on julkaissut synnyttäjien ja vastasyntyneiden hätätilannekoulutusohjelmat suomalaisia synnytyssairaaloita varten. 

Kansallinen vastasyntyneiden hätätilannekoulutusohjelma

Raskaana olevien ja synnyttäjien hätätilanteiden hoito - Suomen synnytyssairaaloiden yhtenäinen koulutusohjelma

SPS suosittelee kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden ottavan koulutusohjelmat käyttöön. 

Koulutusohjelmissa on määritelty hätätilannekoulutusten yleiset laatutekijät ja kuvattu teknisiä taitoja vahvistavat taito- ja toimenpidekoulutukset sekä simulaatiomuotoiset hätätilannekoulutuskokonaisuudet. Materiaali sisältää myös synnytyssairaaloiden simulaatiokouluttajien käyttöön laaditut simulaatioskenaariot.

Suomen perinatologisen seuran alaisuuteen perustettiin vuoden 2021 vuosikokouksen yhteydessä Simulaatiojaos. SPS:n Simulaatiojaos tukee kansallisten hätätilannekoulutusohjelmien käyttöönottoa synnytyssairaaloissa, mahdollistaa simulaatiokouluttajien valtakunnallisen yhteistyön ja järjestää koulutusta, sekä päivittää koulutusohjelmien sisältöä. 

Simulaatiojaokseen toivotaan obstetristen tai neonatologisten simulaatioiden ohjaajina toimivia edustajia jokaisesta synnytyssairaalasta. Lisäksi tarvitaan eritysesti asiasta innostuneita vastuunkantajia, joiden keskuudesta valitaan ensimmäisen kokouksen yhteydessä jaoksen hallitus. Sairaaloiden edustajien yhteystiedot pyydetään ilmoittamaan: panu.kiviranta (at) kuh.fi.

SPS:n Simulaatiojaos järjestää SPS:n syyskoulutuspäivien yhteydessä Oulussa  simulaatioaiheisen presymposiumin 29.9.2021. Koulutus on suunnattu obstetrisia ja vastasyntyneiden hätätilannesimulaatiokoulutuksia pitäville terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Koulutuksen päätavoite on edistää kansallisten koulutusohjelmien käyttöönottoa synnytyssairaaloissa. Koulutuspäivän hinta on 75 euroa. 

Ensimmäinen SPS:n jäsenille suunnattu simulaatio-ohjaajan peruskurssi järjestetään Kuopiossa, KYS:n Kliinisen koulutuksen keskuksessa 16.-18.8.2021. Kurssi on jo varattu täyteen, mutta varapaikoille voi vielä ilmoittautua. Koulutuksen hinta on 775€+alv. Kurssiesite löytyy tämän sivun alaosasta ja ilmoittautumiset koulutukseen toivotaan sähköpostitse panu.kiviranta (at) kuh.fi.

 

PDF-tiedosto2021_08 Kuopio EuSim L1.pdf (147 kB)
EUSIM-simulaatio-ohjaajaperuskurssi