SPS hallituksen esittelyt

Hilkka Nikkinen

Olen oululainen perinatologi ja työskentelen OYS:n synnytys- ja naistentautien klinikassa äitiyspoliklinikan ja prenataaliosaston vs. osastonylilääkärinä. Klinikassamme perinatologin työnkuva on monipuolinen sisältäen työskentelyä synnytyssalissa, äitiyspoliklinkalla, sikiötutkimusyksikössä sekä obstetrisena konsulttina. Väittelin vuonna 2015 raskausdiabeteksesta ja edelleenkin mielenkiintoni kohdistuu tutkimussaralla tähän raskaushäiriöön. Perinatologisen seuran hallituksessa olen toiminut vuodesta 2017 lähtien, josta viimeiset kaksi vuotta sihteerinä ja nyt puheenjohtajana. Uusperheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi omaa ja neljä lainattua lasta (suurin osa jo aikuisia) sekä ihana portugalinvesikoira Luca. Vapaa-aikani kuluu monipuolisesti liikkuen, ja rakkaimpia harrastuksiani ovat ratsastus ja tanssi

Johanna Pietikäinen

Olen valmistunut kätilöksi vuonna 2006 Oulusta, josta olen myös kotoisin. Kätilön työuraani on kuulunut tähän mennessä 10 vuotta synnytyssalityötä Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä pari vuotta äitiyspoliklinikkatyötä. Vuonna 2018 lähdin opiskelemaan työn ohella terveystieteitä, ja Terveystieteiden maisteriksi valmistuin 2021 keväällä.  Tämänhetkinen työni on Lapin keskussairaalan Naistenklinikan apulaisosastonhoitajana. Seuran hallitukseen tulin valituksi vuonna 2017 ja tällä hetkellä toimin yhdistyksen varainhoitajana.

Työn vastapainona vapaa-aikani kuluu tyttäreni ja perheeseemme kuuluvan koiran, labradorinoutaja Pepin kanssa. Erittäin mieluisia harrastukset ovat luonnossa liikkuminen ja metsästys sekä tennis.

Terhi Saisto

Olen espoolainen perinatologi ja työskentelen HYKS:n naistentautien ja synnytysten toimialalla. Päätyöni on  osastonylilääkärinä Jorvin sairaalassa, mutta työkierron myötä työskentelen myös muissa HYKS:n kiinteistöissä. Väittelin v. 2001 synnytyspelosta ja tutkimustyöni painottuu edelleenkin tähän ja synnytyksessä traumatisoitumiseen. Toimin myös synnytyspelon vastuulääkärinä HYKS:ssä ja äitiyspoliklinikan vastuulääkärinä. Perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kolme poikaa ja koira. Harrastan monipuolisesti liikuntaa ja kulttuuria

Mikko Hirvonen

Olen LT, neonatologi Mikko Hirvonen ja toimin uudessa sairaala Novassa Jyväskylässä, joka on Suomen suurin ei-yliopistollinen keskussairaala. Vastuualueenani on vastasyntyneen moniammatilliset elvytys simulaatiokoulutukset. Tutkimustyöni kautta erityisen kiinnostuksen kohteeksi on noussut kohtalaisen ja hieman ennenaikaisesti syntyneiden keskosten neurologinen ennuste. Keskussairaalatyössä toimin myös isompien lasten ongelmien parissa ja olemme laajentaneet simulaatiokoulutusta myös isompien lasten hätätilanteiden hoitoon. Olen Suomen Perinatologisen Seuran hallituksen sihteeri ja kuulun myös Suomen Neonatologit- jaoksen hallitukseen.  Vapaa-aikani kuluu rattoisasti ison perheen ja pienen koiran parissa.

Panu Kiviranta

Olen Panu Kiviranta, kuopiolainen lastenlääkäri ja neonatologi ja työskentelen KYS:n vastasyntyneiden teho-osastolla. Toimin lasten ja vastasyntyneiden hätätilanteiden simulaatiokouluttajana ja olen käynnistelemässä SPS:n uuden simulaatiojaoksen toimintaa. Elvytyskoulutuksen lisäksi työssäni erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat sairaiden vastasyntyneiden turvalliset siirtokuljetukset sekä isompien lasten tehohoito. Tällä hetkellä syntymäasfyksiaan liittyvä tutkimus antaa vastapainoa kliiniselle työlle.

Kalle Korhonen

Olen pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva, Turun seudulle asettunut neonatologi. Työskentelen Tyksissä monipuolisesti vastasyntyneiden hoidon parissa, tehohoidon lisäksi erikoisosaamisalueitani ovat vastasyntyneen hoito synnytysosastolla ja lapsivuodeosastolla sekä kotihappihoito. Olen myös simulaatio-ohjaaja ja toimin Tyksissä vastasyntyneen elvytyskoulutuksesta vastaavana lääkärinä. Vapaa-aikaa vietän mieluiten kotona tai liikuntaharrastusten parissa. Perheeseeni kuuluu rakas vaimo ja viisi lasta, joista yksi on jo muuttanut kotoa. Harrastan kuntourheilua ja penkkiurheilua, suosikkilajeina hiihto, suunnistus ja kuntosaliharjoittelu.

Anu Mykkänen

Olen pian valmis perinatologi. Peruskoulutuksen olen saanut Oulussa ja perinatologian pätevyyden Kuopiossa .Minulla on myös lastenpsykiatrian erikoislääkärin tutkinto, jonka takia synnytyspelko potilaat, äidit joilla psyykkisiä oireita ja mahdollisuus vahvistaa äidin ja vauvan kiintymyssuhdetta kiinnostaa. Mielestäni työssä tärkeää on moniammatillinen yhteistyö ja koulutukset eri ammattiryhmien kanssa on tärkeitä esimerkiksi simulaatioiden kautta.
Asun kauniissa Kainuussa Sotkamossa ja työpaikkani on Kainuun keskussairaalassa. Vapaa-ajalla pidän matkustelusta, ulkoilusta ja suurin intohimoni on klassisen laulun opiskelu josta saa hyvää vastapainoa työhön.

Riitta Ojala

Olen tamperelainen neonatologi. Työskentelen Tays vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme lasta. Harrastan kuntourheilua ja nuorimman lapsen muodostelmaluisteluharrastuksen myötä koti-jäähalli-koti ajelua, talkootöitä ja Tappara taitoluistelu johtoryhmää.

Kristiina Saarinen

Olen LT, Lean-kouluttaja Kristiina Saarinen ja työskentelen neonatologina HYKS:n vastasyntyneiden teho-osastolla. Vastuualueina ovat lapsivuodeosastot sekä Neonatologian hoito-ohjeet ja lääkeopas. Vaihtelua työarkeen tuovat erilaiset Lean-projektit. Vapaa-aika kuluu 3-lapsisen perheen harrastuksissa mm. kestävyysurheilun, erityisesti hiihdon, parissa ladulla ja huoltajana sekä seura-aktiivina Espoon hiihtoseuran johtokunnassa. Akut latautuvat myös työmatkapyöräilyssä sekä mökillä ja luonnossa liikkuen.